Навигация
ПИМП
СИМП
Болнична помощ
Библиотека
ЕМИЛ РАЙНОВ: МОЖЕ ДА СЕ ВОДЯТ ПРЕГОВОРИ ПО ТЕКСТОВАТА ЧАСТ НА НРД, НО ВЕЧЕ НЕ И ПО ФИНАНСОВАТА

Емил Райнов: Може да се водят преговори по текстовата част на НРД, но вече не и по финансовата

07 октомври 2008 | 10:26 | Агенция "Фокус"

София. Биха могли да се водят преговори относно текстовата част на НРД-2009 г. Относно финансовата част времето изтече. Това каза на пресконференция председателят на УС на НЗОК д-р Емил Райнов, предаде репортер на Агенция “Фокус”. След като три месеца не се направи най-простичкото нещо - да се свика събрание да се вземе решение, не виждам къде е нашата вина, отбеляза Райнов. Той призова касата да не бъде вкарвана в параграф 22.
Д-р Райнов прочете правно становище относно числеността на представителите на двете страни, които трябва да подпишат рамковия договор и техните задължения. Така например, по думите на Райнов, БЛС трябва да представи протокол със 7 души, които ще водят преговорите, а Български зъболекарски съюз с 3 души. Лекарският съюз не е изпратил такъв протокол, а БЗС си е изпълнил ангажимента. „Ние искаме законово избраните представители на БЛС да заповядат, за да проведем преговори. БЛС за разлика от Български зъболекарски съюз все още не е представил такава информация и поради тази причина преговорите се бавят вече 3 месеца. Никой не оспорва легитимността на УС на БЛС. Никой не оспорва легитимността на председателя на БЛС. Ние искаме просто протокола от проведено легитимно заседание на УС на БЛС, на което да са определени представителите, които ще преговарят по НРД”, отбеляза д-р Райнов. „Нашата част е изпълнена. На 3 октомври УС на НЗОК прие проектобюджета, който трябва да изпратим за гледане от Събранието на представителите, след което до края на месец октомври той трябва да бъде внесен от министъра на здравеопазването в Министерски съвет и в Народното събрание”, каза още Райнов. На 20 октомври ще се проведе Събранието на представителите на НЗОК.
Цветомира ГЕОРГИЕВА
Публикивано от Румен Христов на 07.10.2008 11:51:36
Последна редакция 07.10.2008 11:57:08
Вашето мнение
Вашето име * :
Коментар * :
СПАМ проверка 1 + 2 = ?
Удобно
Издаване на електронно удостоверение за актуално членство, банкова сметка на РК на БЛС – Варна и заплащане на членски внос по банков път
Администрация