Навигация
ПИМП
СИМП
Болнична помощ
Виртуална библиотека
Списък на лекарства за домашно лечение /изготвен в съответствие с Приложение №1 на Позитивен лекарствен списък, публикуван на интернет страницата на Комисията по Позитивен лекарствен списък/, за които НЗОК ще заплаща напълно или частично от 01.06.2009г.

 Списък на лекарства за домашно лечение /изготвен в съответствие  с Приложение №1 на Позитивен лекарствен списък, публикуван на интернет страницата на Комисията по Позитивен лекарствен списък/, за които НЗОК ще заплаща напълно или частично от 01.06.2009г.

Необходимата за лекари и фармацевти информация, е публикувана на сайта на НЗОК в рубрика «Лекарства – подрубрика Лекарствени продукти».

Предоставяме Ви списък на лекарствени продукти, съществували в Списъка до 01.06.2009г. и нефигуриращи в публикувания Позитивен лекарствен списък.

Тези продукти не следва да се предписват, считано от 01.06.2009г.

Публикивано от Румен Христов на 01.06.2009 18:37:48
Последна редакция 01.06.2009 18:48:29
Коментари
# 1 | 09.01.2017 11:40:44 от Стоянка Георгиева
Уважаеми господин Министър на здравеопазването,Областен управител и Кмета на Варна
Благодаря както на Вас, на екипа Ви,на доц.Маринов за отговорността и всеотдайността за използването на най-новите медикаменти за тежко болният ми брат Стефан Георгиев Георгиев в момента в психото във Варна на орбазон, считам че НЕ бива да се изпраща в Карвуна,таблетките бързо се отхвърлят от организма му прави алергий,и на 10 след като се върне доц.Маринов да направим опит 100 мг.инжекция 2 ампули рисполепт конста.Двете отделения са със инвентар от 30 години начупени шкафчета и гардеробчета ,одеяла накъсани и стари чаршафи да не се предложи защити и одобри отпускането на с-ва за второ мъжко психиатрично отделение при положение че има ад.директор Шишков на 3 длъжности.Даже и да няма толкова средства,може да се потърси инвентар от хотели и почивни станций,телевизори сменящи инвентара. Липсва на инициативност на адм.директор,в търсене начини за оборудване на отделението,както и не е нормално да има забрана да не се дава информация по телефона от средния медицински персонал.Да се потърси отговорност на г-жа Юмерова от Общ.п-тие за хора с увреждания,за отказа им за назначаването ми за личен асистент от 2011г.което ми се полага за грижите на брат ми и 85 годишна майка с инсулт, и тези средства за тези 5 години да отидат за инвентар на отделението като спални комплекти,шкафчета,и гардеробчета.Толкова огромен и некачествен щат от социални работници по кметства,Община патронажи и др. не съм виждала.Все за тях винетки,коли,помощи,ваучери,обучения,ремонти,декодери и др.за брат ми само телефон.
Предлагам във всяка болница ДКЦ, в страната откриване банков офис по банкова тарифа на 1 стр.коп.х-я А-4:логото на банката,адрес,суйфт,ибан,сметка- всички банкови услуги на 2 езика хоризонтално на листа,влогове,карти,валута,вид,кредити,извършване на и осчетоводяване на банковата счетоводната операция,парагон,кр.салдо,име счетоводител-касиер телефон подпис печат.Адм.услуги,комунални плащания на ток,вода парно мобилни оператори/задаване на ползвания №/ на системата на фирма“Фаст Пей ХД“за цялата страна,както и монтиране на мини банкомат/у-вата за карти в автобусите може да се пригодят за тази цел/да се вижда на екран от клиента и след плащане да се следи дали на следващият ден е изчистено от сайта.
Предлагам на вниманието на екипа Ви следните промени контрол върху проектите с евросредства на Община-Варна: Защо при възможност за откриване и разширяване на геронто отделение на 4 етаж в психодиспансера-Варна не се оборудва,или като Венецианският търговец ще гледат да го продадат,интересно като казус за разглеждане.Като потърпевш от строителна финансова пирамида,“РумКомерс“ни пари ни строеж бъдете много внимателни дали не се готви приватизация с цел закупуване на отделения.Ремонт за спортната зала за милиони,поне столовете да бяха ги дали за отделенията и коридорите на болницата?Очаквам заверка на протоколи от ДКЦ с М-во на здравеопазването за да не стават грешки в датите на отпускане става въпрос за ЗК-Варна,да се вписват в рецептурата книжка както и лечението със всички медикаменти.


9.01.2017 г. Стоянка Георгиева-негова сестра -052805121

# 2 | 02.06.2009 08:05:04 от mishelle
Вервам ти.Не змам как ще обесняваме на псих.болните, че няма лек-ва за тях. На фона орязания РС- пак още направления за психиатри за ново лечение.

# 3 | 01.06.2009 20:38:29 от Н Христов
Този месец ще е просто АД, вервайте ми!
Вашето мнение
Вашето име * :
Коментар * :
СПАМ проверка 16 + 19 = ?
Най-четено
Връзки
Етични кодек...
Удостоверени...
Сайтове с мед...
Други докуме...
Членове на Ко...
Дубликат на У...
Контакти
ОБЯВИ
Членове на Ко...
Последно във форума
изпращане на...
относно Анке...
новите рецеп...
Превенция на...
Новите прави...
Трябва ли БЛС...
Национална з...
"Св.Анна&quo...
Как да се орг...
СДО
Администрация