Навигация
ПИМП
СИМП
Болнична помощ
Библиотека
РЕШЕНИЕ НА 47-мия СЪБОР НА БЛС

До Г-н Бойко Борисов

Министър-председател на Република България

До Г-н Симеон Дянков

Заместник министър-председател и Министър на финансите

До Д-р Божидар Нанев

Министър на здравеопазването

До Д-р Лъчезар Иванов                                                           

Зам.председател на 41-то НС и

Председател на Комисия по Здравеопазване

РЕШЕНИЕНА ХLVII ИЗВЪНРЕДЕН ОТЧЕТНО – ИЗБОРЕН СЪБОР НА БЛС  

След обсъждане на законопроекта за изменение и допълнение на ЗЗО и мотивите към него съборът на БЛС реши в разработването на  проекта да участва екпертна група на БЛС.

Законопроектът въвежда съществени промени във философията на здравноосигурителния модел. Законопроектът ще лиши БЛС от функции и прерогативи  при определяне на цени, обеми дейности и условия на труд.

Създаването на изпълнителна агенция „Медицински одит”  е в разраз със саморегулацията в съсловната организация и мултиплицира  съществуващите  и  в момента контролни функции. Експертен капацитет за оценка на медицинската целесъобразност и качество на здравни услуги има единствено БЛС.

Изваждане на Глава „Контрол и санкции”от НРД и заместването и с административно – процесуален контрол ще доведе до налагане на тежки финансови санкции и невъзможност за оспорването им, освен по съдебен ред.  

НАСТОЯВАМЕ за изразяване на ясна позиция от управляващите, вносителя и съставителите на Законопроекта относно намеренията им за промените в модела на здравната система.

ОЧАКВАМЕ от новото управляващо мнозинство да приеме БЛС като партньор в подготвяните промени, съгласно подписания предизборен меморандум.Изразяваме готовност за сътрудничество със законодателната  и изпълнителната  власт , и ще  предложим мотивирани становища за  конкретни промени в ЗЗО.  

Равда18.10.2009 г.

Публикивано от Румен Христов на 18.10.2009 12:34:31
Последна редакция 18.10.2009 12:35:37
Коментари
# 1 | 20.10.2009 11:07:37 от едно тъпо J.P.
пак ще ни контролират/11 институции ни контролират/ КОЙ ЩЕ РАБОТИ В ТАА дъжавица...???!
Вашето мнение
Вашето име * :
Коментар * :
СПАМ проверка 18 + 13 = ?
Удобно
Издаване на електронно удостоверение за актуално членство, банкова сметка на РК на БЛС – Варна и заплащане на членски внос по банков път
Администрация